Megvan az idei Pride felvonulás időpontja

2023.02.27. 17:43
Június 16-ától július 16-áig tart a 28. Budapest Pride Közösségi Fesztivál, ezen belül július 15-én rendezik meg a 2023-as Budapest Pride felvonulást.

Idén 28. alkalommal rendezik meg a Budapest Pride felvonulást, az esemény időpontja július 15-e – közölte a szervezet a hivatalos oldalán.

A közösség azt írta: céljuk, hogy Magyarországon mindenki biztonságban, boldogan és emberhez méltón élhessen, szexuális orientációtól, nemi identitástól és nemi önkifejezéstől függetlenül.

Mindenkit csatlakozásra buzdítunk, aki egy szabad, elfogadó és demokratikus országban szeretne élni. Szlogenünk változatlanul „Vedd vissza a jövőd!”, mely rámutat a társadalomban jelen lévő, különböző hatású, ám hasonló gyökerekből táplálkozó és egymást erősítő, rendszerszintű problémákra (rasszizmus, lakhatási válság, ökológiai krízis, a demokráciába vetett hit válsága, homofóbia, transzfóbia és szexizmus), valamint az azokra keresendő megoldási lehetőségekre

– írták az esemény szervezői.

A szervezet kiemelte: 2022-ben rekordszámú ember csatlakozott a Pride menethez, összesen 35 ezren vonultak a Carl Lutz rakparttól a Szabadság térig, a résztvevők ezután hajnalig ünnepeltek együtt. 

Hozzátették: a 2023-as felvonulás útvonalát még nem véglegesítették, de azt tudják, hogy az eseményt a Rainbow Party követi majd a Budapest Parkban.

Az viszont már biztos, hogy az idei Budapest Pride Közösségi Fesztivál június 16-tól július 16-ig tart majd.

A Budapest Pride Közösségi Fesztivál közel 100 programját – amely az elmúlt években az ország legnagyobb civil fesztiváljává nőtte ki magát – több mint 50 civil szervezet, informális csoport és magánszemély szervezi közösen.

A Budapest Pride felvonulással kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb információkat Facebook-eseményben teszik majd közzé.