Megválasztották a Magyar Ügyvédi Kamara új elnökét

2023.02.28. 13:17
Száztizenöt szavazattal választották meg hétfőn a Magyar Ügyvédi Kamara új elnökének Havasi Dezsőt – közölte a Magyar Nemzet kedden. A Havasi Ügyvédi Iroda alapítója a 2022-es év végéig a szervezet elnökhelyettese volt.

A lap – a Győr-Moson-Sopron vármegyei hírportálra, a Kisalföldre hivatkozva – azt írja, hogy Havasi Dezső novemberig a Győr-Moson-Sopron Megyei Ügyvédi Kamara elnöke volt, a Magyar Ügyvédi Kamara elnökhelyettesi posztját pedig 2022 végéig töltötte be.

Havasi jogiszakvizsga-cenzorként is vállal feladatot a felsőoktatásban. Ezzel egyidejűleg jogi tanácsadással, cégképviselettel látja el az egyéni és társas vállalkozások tevékenységét. Havasi Dezső több mint negyvenéves jogászi praxisa alatt főként a gazdasági jog területén szerzett jelentős tapasztalatokat.

A Magyar Nemzet felidézte, hogy Havasi Dezső 1976-ban végzett a Pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán. Kezdetben a győri Rába Vagon és Gépgyár jogi osztályán dolgozott jogi előadóként, majd a jogi szakvizsga megszerzése után jogtanácsosként tevékenykedett.

Később a szövetkezeti jog területén dolgozott, majd a Kereskedelmi és Gazdasági Kamara regionális titkára volt. A 99. sz. Jogtanácsosi munkaközösség tagjaként – az első jogtanácsosi integráció után – egyéni ügyvédként, majd a Havasi Ügyvédi Iroda alapítójaként 1989 óta számos gazdasági társaság, vegyesvállalat létrehozásában, átalakításában vett részt.

Havasi Dezsőt 2021-ben Áder János akkori köztársasági elnök a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozatával tüntette ki.

Havasi Dezső elődje, dr. Bánáti János nem kívánta folytatni elnöki munkáját, a kamara elnökségének azonban a tagja maradt.

Az új elnök mellett az ügyvédek új főtitkárt is választottak dr. Holczer Ferenc személyében, az elnökhelyettesek pedig dr. Tóth M. Gábor, dr. Becker Tibor, dr. Halmos Tamás, dr. Kovács Kázmér és dr. Szecskay András ügyvédek lettek. A Magyar Ügyvédi Kamara új titkárának dr. Reiniger Balázst nevezték ki a két korábbi titkár, dr. Török Ferenc és dr. ifj. Vég Tibor újraválasztása mellett – derül ki a testület közleményéből.