Kettészakad az ország: nyugaton felhős marad az ég, keleten kisüt a nap

223389
2023.03.01. 05:54
Sokfelé lehet napsütés szerdán az országban, ugyanakkor a nyugati részen felhős idő lehetséges. Jelentősebb havazás nem valószínű.

Szerdán kelet, északkelet felől csökken a felhőzet, egyre többfelé kisüt a nap. Nyugaton, délnyugaton viszont erősen felhős, borult marad az ég, itt eleinte jelentéktelen csapadék is előfordulhat – írja előrejelzésében az időkép. Az északkeleti szelet többfelé élénk lökések kísérhetik.

Hajnalban mínusz 5 és 3, kora délután pedig nyugaton 5–7, máshol 8–13 fokra van kilátás. Komolyabb havazás sehol nem várható. 

szerda.png
Fotó: Időkép

Fronthatásra nem kell számítani, de…

Szerdán nem várható fronthatás, de enyhe kettősfronti jellegű tünetek előfordulhatnak. Elsősorban a keringési és fejfájásos panaszokra hajlamosabbakra várhat nehezebb nap.

  • Vérnyomás-ingadozás,
  • keringési panaszok jelentkezhetnek,
  • felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi fájdalmak.

A felhős, borongós nyugati, délnyugati tájakon alacsony lesz hő- és komfortérzet, bágyadtság, levertség jelentkezhet. Máshol viszont egyre több lesz a napsütés, ami jó hatással lesz a hangulatunkra, közérzetünkre.

Figyeljünk a csúszós utakra!

A vizes, csúszós útszakaszok miatt a közlekedésben sem lankadhat a figyelem, eleinte ugyanis délnyugaton még előfordulhat gyenge eső, havas eső, vagy hószállingózás. Máshol azonban száraz utakra, és egyre több napsütésre számíthatunk.

A felerősödő északkeleti szél kissé csökkentheti a járművek menetstabilitását. Tartsanak megfelelő követési távolságot, vezessenek óvatosan!

(Borítókép: Szabó Réka / Index)