Autópályák mentén fosztogató bűnbandát kapcsolt le a rendőrség

2023.03.06. 15:10
A rendőrség február végén tizenkét gyanúsítottat vett őrizetbe Kunszentmiklóson, akik autópályák mentén parkolóhelyeken pihenő, főleg külföldi autósokat fosztottak ki. A bűnbanda több mint ötven bűncselekményt követett el, az általuk okozott kár pedig több tízmillió forint.

A gyanúsítottak az elhagyatott, út menti parkolókban megpihenő utasokat pécézték ki. Arra törekedtek, hogy meglepjék a kiszemelteket: ha nyitva volt az autójuk, azon keresztül szerezték meg az elérhető tárgyakat, telefonokat, pénztárcákat, autóstáskákat. Ha pedig zárva volt a kocsijuk, akkor betörték az ablakot, és úgy lopták el az értékeket.

A bűnbanda főleg az M1-es, az M5-ös és az M7-es autópályán, valamint az M0-ás autóút mentén garázdálkodott. 

Több mint félszáz bűncselekményt követtek el, a kár több tízmillió forint.

A rendőrség honlapján megjelent információk szerint még 2022 végén elfogtak öt, a bűncselekmény-sorozathoz köthető személyt, így összesen 17 embert gyanúsítanak kifosztással és lopással.

Kövecs Máté, a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője arról számolt be, hogy az országos rendőrfőkapitány elrendelte a különböző hatóságok bűnügyi koordinációját, így az ügyészség képviselői is részt vettek a rajtaütésben.

A bíróság az ügyészség indítványára rendelte el a gyanúsítottak letartóztatását – közölte a helyettes szóvivő.