Ingyen pecázhat egy magyar, akkora halat fogott

2023.03.08. 06:05
Kifogták az idei év első 25 kilónál nagyobb pontyát a Ráckevei-Soroksári Duna-ágból. A horgász jutalma, hogy jövőre ingyen pecázhat a környéken.

A Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség (RDHSZ) közölte, Molnár Gábor horgász 

egy 27,8 kilós pontyot emelt partra Ráckevén, a Somlyó-szigeten.

Az óriásponty hossza 86, kerülete 96 centiméter.

A hal március 4-én, szombaton 7 óra 10 perckor akadt a bojlis horogra, a fárasztás 30 percig tartott.

A Pecaverzum tájékoztatása szerint a szövetség a nagy méretű pontyokat chippel jelöli, méghozzá úgy, hogy az egyedi azonosítót a hal pikkelye alá helyezik. Molnár Gábor óriáspontyában nem találtak chipet, vagyis a hal először akadt horogra.

A szövetség közölte, Molnár Gábor az idei első horgász, aki jövőre ingyen pecázhat a Ráckevei-Soroksári Duna-ágon az óriásponty kifogása miatt.

A szabályok alapján ugyanis a horgászoknak kötelező bejelenteniük minden 25 kilogramm feletti pontyot, 25 kilogramm feletti amurt, 10 kilogramm feletti fogassüllőt, 10 kilogramm feletti csukát, 50 kilogramm feletti harcsát, amennyiben a hal épségben marad a hitelesítésig.

A nagy méretű halak kifogásáért pedig garantált jutalom jár: a horgász érvényes jegyének megfelelő, 2024-re szóló éves területi engedély.

Hozzátették, az is nyerhet, aki nem érte el a garantált jutalom határát, de felkerült a rekordlistára. Köztük 50 darab általános területi jegyet sorsolnak majd ki.