Csőd szélére került egy beteg gyerekekkel foglalkozó pécsi alapítvány

2023.03.09. 06:36
Egyhavi tartalék maradt a beteg gyermekekkel foglalkozó Nevetnikék Alapítvány számláján, így félő, hogy a Pécsi Gyermekklinikán 2008 óta jelen lévő alapítvány csődbe kerül.

Hiába van egy ház Pécsen, amit közösségi összefogással vásároltak meg és újítottak fel önkéntesek, most veszélybe került a kapcsolat, amit több száz beteg gyermekkel alakított ki a Nevetnikék Alapítvány – írja a Pécs Aktuál.

A laphoz eljuttatott levelében a Nevetnikék azt írja, másfél éve a Nyár utcai kórház bezárása miatt vesztették el helyüket. Ekkor a közösségi összefogásnak hála tudtak vásárolni és felújítani egy házat. Közben számos kórtermet, kórházi folyosót, rendelőt festettek ki a régióban. Több száz gyermekhez jutottak el, akikhez 450 önkéntes juttatott el ajándékot.

A ház fenntartása, a megnövekedett létszám és a bővülő eszköztár miatt viszont kiadásaik is megemelkedtek. A nehéz gazdasági helyzetben viszont egyre kevesebb támogatást kapnak, 

MÁRA EGYHAVI TARTALÉKUK MARADT.

A Nevetnikék Alapítvány önkéntesei 2008 óta vannak jelen a Pécsi Gyermekklinikán. Ez idő alatt 5000 bent fekvő gyermeknek tartottak 2000 foglalkozást 300 önkéntes részvételével. 2019-ben a kaposvári gyermekosztályon is elindult a program.

Közben létrehozták az interaktív mesefalat a kardiológiai ambulancián, vidám, színes falfestményekkel díszítették a fertőző-, légúti, belgyógyászati osztályt, a szigetvári és dombóvári gyermekosztályokat és számos gyermekháziorvosi rendelőt, legyártottak a krónikus betegeknek 200 csendeskönyvet, 300 ördöglakatot és 500 repülőt, mindezt közel 800 önkéntes segítségével.