2024. július 2. 18:00
Románia 0
Hollandia 3
Fussballaréna München Nyolcaddöntő
2024. július 2. 21:00
Ausztria
Törökország

A külföldre költözés ellen indít plakátkampányt a Megoldás Mozgalom

2023.03.09. 12:09
A Megoldás Mozgalom plakátkampányban kéri a magyarokat arra, hogy maradjanak itthon.

A párt közleményében azt írták: aggodalommal figyelik azokat a statisztikai adatokat, amelyek arról szólnak, hogy az elmúlt évtizedben mintegy egymillió magyar hagyta el az országot, és a hazai népesség mintegy 10 százaléka vándorolt ki átmenetileg vagy végleg más országba. Ez azt jelenti, hogy minden tizedik magyar elhagyta az anyaországát, javarészt a jobb megélhetés, a kiszámíthatóbb környezet miatt – közölték. 

A Megoldás Mozgalom szerint ma egyetlen politikai erőnek sincs kézzelfogható válasza arra, hogyan lehetne jobb hely Magyarország. „A párt nem politikai, hanem szakmai alapon szeretné az országot korrekciós pályára állítani, amely idővel azt eredményezheti, hogy saját állampolgárainak is vonzó, élhető hely lesz!” – írták, hozzátéve: 

legújabb kampányukban arra szólítják fel a magyarokat, hogy ne adják fel a szülőhelyüket, ne menjenek külföldre.

A plakátokat, molinókat elsősorban a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető gyorsforgalmi út közelében helyezték el. „A Megoldás Mozgalom hisz abban, hogy van esély politikai fordulatra Magyarországon, éppen ezért kerültek ki a figyelemfelhívó plakátok. A párt személyes találkozókkal, Megoldás Körökkel próbálja rávenni maradásra a magyarokat” – mondta Huszár Viktor, a Megoldás Mozgalom elnöke a párt közleménye szerint.

Hozzátette: hisznek abban, hogy egy új politikai környezetben, a fiatalokat támogató programokkal, az oktatást segítő intézkedésekkel, az inflációmegközelítő bérezéssel, valódi bérlakásprogrammal az elvándorlás megállítható.