Havazást, napsütést és záport hozhat a csütörtök

GettyImages-95690571
2023.03.16. 06:06
A reggeli órákban még hószállingózásra számíthatunk, a keleti határszélen felhős lehet az égbolt, de napközben már gomolyfelhős, napos idő várható némi fátyolfelhőzettel. Egy-egy futó zápor kialakulhat. Az északias szél élénk, főként a Tiszántúlon és a hegyvidéki részeken erős lesz.

Csütörtök reggel északkeleten helyenként még havas eső, esetleg hószállingózás előfordulhat, máshol már csak kevés felhő lehet az égen. Napközben sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő gomolyfelhőkből a keleti országrészben alakulhat ki elszórtan futó zápor – írja az Időkép.

Sokfelé élénk, erős lökések kísérhetik az északi-északnyugati szelet. Hajnalban mínusz 5 és 3, délután 7 és 12 Celsius-fok között alakulhat a hőmérséklet. 

időjárás5
Fotó: Időkép

Széllökésekre számíthatunk a Tiszántúlon (annak is elsősorban az északi felén), az éjszaka első felében még előfordulhatnak viharos széllökések (60-80 kilométer/óra), majd az éjszaka második felére némileg arrafelé is veszít erejéből a légmozgás, de erős lökésekre továbbra is számítani kell – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az alábbi vármegyékben lehet 70 kilométer/óra feletti széllökésekre számítani:

  • Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye.
  • Hajdú-Bihar vármegye,
  • Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye.

Fokozottan ügyeljünk a közlekedésben

Csütörtök reggel északkeleten helyenként még havas eső, esetleg hószállingózás előfordulhat, majd napközben az időnként megjelenő gomolyfelhőkből a keleti országrészben alakulhat ki elszórtan futó zápor, így ezeken a tájakon számítani kell átmenetileg vizes, csúszós útszakaszokra.

Sokfelé élénk, erős lökések kísérhetik az északi-északnyugati szelet, melyek csökkenthetik a járművek menetstabilitását.

Orvosmeteorológia

Időjárási front nem lesz felettünk, de a hidegebb reggeli órákban felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi fájdalmak. Az érzékenyek körében görcsös és keringési panaszok, valamint vérnyomás-ingadozás még előfordulhat.

A szeles időben fejfájás is jelentkezhet, valamint ingerlékenyebbek, türelmetlenebbek lehetünk. A napos időben javulhat hangulatunk, közérzetünk, de a szél ronthatja hőérzetünket.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

(Borítókép: J ohannes Simon / Getty Images)