Hatalmas vaddisznó úszkált egy család úszómedencéjében Budakeszin

2023.03.27. 07:51
Tűzoltók mentették meg a medencében rekedt vaddisznót Budakeszin. A vad próbált megkapaszkodni, kínjában összevissza rágta a medence szélét. A család hiába próbált segíteni a disznónak, végül szakemberek segítségét kérték.

Péntek hajnalban csapdába esett egy vaddisznó Budakeszin, a hatalmas állat bemászott egy családi ház úszómedencéjébe, azonban kimászni már nem tudott belőle – derült ki az RTL Híradó riportjából.

Az ott lakók éjjel furcsa zajokat hallottak, így fedezték fel a váratlan vendéget.

A kétségbeesett állat fogával próbált megkapaszkodni a medence szélében, ezért annak oldalán mindenhol felhasadt a kék védőburkolat.

Először próbáltuk mi magunk megoldani a helyzetet, hoztunk egy hosszabb létrát, azt beraktuk a vízbe és reméltük, a vaddisznó rájön, hogy azon ki tud mászni a medencéből. Sajnos nem volt ilyen okos, ezért hívtuk a katasztrófavédelmet

– mondta a ház tulajdonosa.

A nagyjából 150-200 kg-os állatot végül a tűzoltók mentették ki az úszómedencéből.

Két létra segítségével két oldalról kezdtük a vaddisznót alátámasztani, majd egy rövid küzdelem után sikerült úgy felnyomni a vízből, hogy ki tudta verekedni magát a medencéből. A vad a mentés után azonnal vissza is ment az erdőbe

– mondta András Márton, a mentésben részt vevő tűzoltó.

Budakeszi erdőkkel van körbevéve, ezért az ott lakók hozzászoktak, hogy a vadállatok rendszeresen megjelennek a házak körül. Mint mondják, sok helyen feltúrják a kerteket és megrongálják a kerítéseket élelem után kutatva.

A tűzoltók hangsúlyozták, ehhez hasonló probléma esetén a lakók minden esetben kérjenek szakszerű segítséget.  • Tippek
  • Hírek