Születésnapi kívánságot teljesített Karácsony Gergely

2023.03.27. 08:40
A hétéves Albert kívánságát teljesítette a főpolgármester. A születésnapos a Vili, a veréb című rajzfilmet szerette volna megnézni az osztályával a Puskin Moziban. A kisfiú Szabó Simonnal is találkozhatott

Karácsony Gergely a Facebook-oldalán számolt be róla, hogy teljesítették egy hétéves kisfiú, Albert születésnapi kívánságát. 

Albert 7. születésnapjára önzetlen ajándékot kért Budapesttől. Az egész osztályát szerette volna elvinni a Puskin Moziba a Vili, a veréb című filmre. Budapest 150. születésnapja alkalmából ez a kívánság teljesült. A Mit kívánsz, Budapest? keretében márciustól kezdve egy évig minden hónapban teljesítünk egy kívánságot. Boldog születésnapot! 

– olvasható a főpolgármester bejegyzésében.

A kisgyermek és az osztálya egy városnéző busszal utazhatott a moziba, ahová Szabó Simon színész is elkísérte őket, majd a filmes hangok világával is megismerkedhettek a tanulók.

Karácsony Gergely bárki kívánságát teljesítheti

A Mit kívánsz, Budapest? kezdeményezés első ajándékozottja volt Albert, de 2023 márciusa és 2024 februárja között havonta egy, az adott hónapban születésnapját ünneplő városlakó kívánságát teljesítik.

Egy kikötésünk van csupán: a kívánságod legyen minél izgalmasabb, kreatív és nagyon budapesti

– olvasható a kezdeményezés honlapján

A jelentkezési feltételek között szerepel, hogy budapesti állandó lakcímmel kell rendelkezni, valamint ki kell tölteni egy űrlapot. Fontos megkötés, hogy másokat a kívánsággal kár nem érhet, valamint nem lehet politikai indíttatású.  • Tippek
  • Hírek