Ezt az időjárást a vérnyomásunk bánja

2023.04.22. 05:55
Szombaton sokfelé képződik gomolyfelhő, de általában sok napsütésre számíthatunk. Az előrejelzések szerint csapadék nem valószínű, de helyenként felerősödhet a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 22 fok között várható.

Napsütéssel indul a hétvége, amelyet délutánra gomolyfelhők zavarhatnak meg. Az előrejelzések szerint számottevő csapadék nem várható, legfeljebb kisebb záporok alakulhatnak ki.

Az Időkép előrejelzése szerint az ország keleti részében és néhol északnyugaton élénk lehet a szél.

Hajnalban az északi völgyekben fagyhat, az ország többi részében 1 és 9 fok között alakul a hőmérséklet.

DÉLUTÁN 18 ÉS 22 FOK KÖZÉ MELEGSZIK A LEVEGŐ.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint szombaton veszélyes időjárási esemény nem várható.

Jó hír a frontérzékenyeknek

Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint szombaton is marad a kellemes, frontmentes, tavaszi időjárás.

A jelentős napi hőingadozás miatt ugyanakkor vérnyomásproblémák, keringési panaszok alakulhatnak ki.

A meteorológusok szerint a jó időben érdemes hosszabb időt a szabadban tölteni, a hűvösebb reggeli órákban azonban réteges öltözetet javasolnak.

Vasárnap keleten napos-gomolyfelhős időre van kilátás, miközben nyugat felől egyre erősebben megnövekszik a fátyolfelhőzet. Eleinte keleten lehetnek záporok, majd délután és este a Dunántúlon alakulhat ki elszórtan eső, zápor, néhol zivatar. A Dunántúl északi és nyugati felén megélénkül a déli szél, máshol mérsékelt lesz a légmozgás. Hajnalban 1 és 9 fok között alakul a hőmérséklet, délután 17–22 fokig melegszik a levegő.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras