Baleset történt az M1–M7 fővárosi bevezető szakaszán, egyre nagyobb a dugó

2023.04.25. 09:15

A fővárosba tartóknak jelentős menetidő-növekedésre kell számítaniuk. A reggeli erős forgalom miatt a torlódás már az Egér úti csomópontig ér – írták.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint két személyautó karambolozott.

Emellett burkolatjavítás miatt az M0–M5-csomópontban korlátozzák a forgalmat reggel 7 és 16 óra között. Az M5-ös autópálya Budapest felé tartó oldaláról nem lehet az M0-s autóútra egyik irányban sem lehajtani.

Az M0-s autóút déli szakaszára az M1-es felé, az M51-es autóúton keresztül, a keleti szakaszára pedig, az M3-as autópálya felé az M5 Gyáli csomóponton keresztül visszafordulva lehet eljutni. Emiatt az M5-ös autópályán, az M0-s csomópont előtt a reggeli órákban több km-es torlódás alakult ki, a kocsisor araszolva halad.

Sok helyen kezdődtek útburkolati javítások

Több autópálya-szakaszon kezdődtek burkolatfelújítási munkák. A munkaterületek előtt a forgalom- és a sebességkorlátozásokra is táblákkal hívják fel a közlekedők figyelmét. 

Az M3-as autópályán – Kál térségében –, a Nagyfüged csomóponttól egy 10 km-es szakaszon felújítják az útburkolatot a 90-es km-től a 101-es km-ig.

A Vásárosnamény felé vezető oldalt lezárták, az ellenkező oldal belső sávjára terelték át a forgalmat, a főváros felé pedig a külső és a leállósáv járható. Ehhez képest pénteken, szombaton és vasárnap két sávon is lehet majd Vásárosnamény felé autózni, Budapest irányába pedig hétköznapokon és hétvégente, továbbra is két sáv lesz használható, de a Kisasszonytéri pihenőre ez idő alatt egyik oldalról sem lehet kihajtani. Alternatívaként a 106-os km-nél a Rekettyés pihenő, vagy a 87-es km-nél a Nagyfüged pihenőhely vehető igénybe.

Az M7-es autópályán:

  • Zamárdi és a Kőröshegyi völgyhíd közötti szakaszon, valamint Balatonőszöd térségében a 115-ös km-től a 118-as km-ig, illetve a 130-as és a 133-as km között a Letenye felé vezető oldalt lezárták, a forgalmat a Budapest felé vezető oldalra terelik át, ahol irányonként egy-egy sávon halad a forgalom. 
  • a Zalakomári pihenő és a Nagykanizsa-kelet csomópont között a főváros felé vezető oldalt újítják fel, ezért a járműveket átterelik az ellenkező, Letenye felé vezető oldalra, ahol irányonként egy-egy sáv lesz majd járható. 
  • hídfelújítási munkákat végeznek Fonyód térségében a 151-es és a 155-ös km között. A határ felé tartó oldalt lezárták, a forgalmat a Budapest felé vezető oldal belső sávjára terelik, a főváros felé tartók pedig a külső sávot használhatják.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport