Ivartalanítási támogatást igényelhetnek a kutyák és macskák gazdái

2023.04.25. 07:58
Az Orpheus Állatvédő Egyesület 2023 első felében 300 állat ivartalanítását támogatja. Az ivartalanítási költségek támogatását azok az alacsony jövedelemmel rendelkezők és nyugdíjasok kérhetik, akik állataikat az udvaron tartják.

Az állatvédők hangsúlyozzák, Magyarországon nem csökken a kóbor állatok száma, ugyanis rendkívül kevés a felelős állattartó. Az Orpheus Állatvédő Egyesület kiemeli, a gazdátlan kutyák és cicák egyedszámának csökkentésére ivartalanítással van esély. 

Ezért Az Egyesület 2023 első felében 300 állat ivartalanítását támogatja.

A szervezet közleményében kiemeli: a támogatást azok az alacsony jövedelemmel rendelkezők és nyugdíjasok kérhetik, akik állataikat az udvaron tartják.  Hozzátették, az akciónak köszönhetően több ezer potenciálisan túlszaporított állattal lesz kevesebb. 

Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője hangsúlyozta, az állatvédők évek óta szélmalomharcot vívnak a felelős állattartásért, főként a falvakban, illetve a városok külterületein.

Hozzátette, az állatmenhelyek, a gyepmesteri telepek nehezen működnek a felelőtlen emberek miatt.

2022 év elejétől az állatok szaporítása büntethető cselekmény, így mindenkit buzdítunk arra, hogy ivartalanítsa házikedvencét a kóborrá váló állatok számának csökkentése érdekében

– közölte a szervezet vezetője.

A jelentkezés menetéről és további információkról az Orpheus Állatvédő Egyesület felületén lehet tájékozódni. A lehetőség a támogatási keret kimerüléséig tart.