Karácsony Gergely: Ha valami botrány, ez az

2023.04.28. 15:08
Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere Facebook-oldalán mondta el véleményét a meghurcolt antifasiszta aktivistalány letartóztatásáról. Szerinte „az elmúlt időszak legaljasabb, legvisszataszítóbb és – immár hivatalosan – velejéig hazug fideszes lejáratókampánya” szól a fiatal lány ellen, akit, mint kiderült, teljesen ártatlanul tartóztattak le.

A főpolgármester tudja, hogy másra figyel most az ország, de muszáj volt leírnia véleményét az ügyről, amelyben ártatlanul tartóztattak le egy fiatal lányt, mégis lejáratókampányt volt kénytelen átélni.

Tudom, hogy másra figyel most a város és az ország, de nem lehet, nem szabad elmenni szó nélkül az elmúlt időszak legaljasabb, legvisszataszítóbb és – immár hivatalosan – velejéig hazug fideszes lejáratókampánya mellett. Mert tegnap a nyomozó hatóság is elismerte, hogy a lakájmédia és fideszes politikusok sora által megvádolt, meghurcolt antifasiszta aktivistalány ártatlan, letartóztatására nem volt ok, sem bizonyíték. Mi következik ebből? Normális helyen, demokráciában, jogállamban a szégyen és a gyalázat biztosan, politikusok lemondása és propagandisták bocsánatkérése. Nálunk? Náluk? Nekik nem sül le a pofájukról a bőr. Lett volna már rá ok sokszor, de itt és most Krisztina kártérítése a minimum, ami nem maradhat el

– olvasható Karácsony Gergely bejegyzésében.

Elárulta, hogy egy facebookos kedvelés, valamint egy egyező színű kabát és sál miatt tartóztatták le a lányt, valamint két hétre a szabadságától megfosztották. 

Nemcsak oktalan és jogtalan, de tűrhetetlen is, hogy a fideszes propaganda nyilvánosságra hozta a lány személyes adatait, lejáratókampányt indítottak ellene és ellenzéki politikusok ellen, olyan hevességgel, hogy az aktivista szellemi és politikai közössége, a Szikra Mozgalom halálos fenyegetések sorát kapta

– olvasható a posztban.

Az ügyészség beismerte: nem volt elég bizonyíték a letartóztatásra, de Krisztinát csak két héttel a letartóztatás után helyezték szabadlábra. Most pedig a nyomozó hatóság is megszüntette az eljárást, elismerve a meghurcolt lány ártatlanságát.

Ha valami botrány, ez az. A Fidesz és propagandistái egy olyan embert és egy olyan közösséget hurcoltak meg, akik bátran szólalnak fel a rendszer ellen, mindig az elesettek melletti kiállást választják. Ez az ügy is bizonyítja, nagyon fontos, amit tesznek. Folytassátok, most azért is, hogy a Krisztina ellen elkövetett aljasság ne maradhasson következmények nélkül!

– zárta gondolatait Karácsony.