Ezért láthatunk katonai konvojokat szerdán Debrecen közelében

2023.05.03. 12:21
Az MH Bocskai István 11. Páncélozott Hajdúdandár átcsoportosítást hajt végre Táborfalva és Debrecen között szerdán, ezért több útszakaszon megnövekedett katonai járműforgalomra kell számítani.

A közlemény szerint a Táborfalva – Örkény, a Tatárszentgyörgyi út – Örkény, a Bartók Béla út – M5-ös autópálya – 405-ös út – M4-es autópálya – 4-es főút – M35-ös autópálya – Debrecen útvonalon várható megnövekedett katonai járműforgalom. 

A Magyar Honvédség arra kéri a járművezetőket, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai járműveket, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól – közölte a Honvédelmi Minisztérium az MTI-vel.

A zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, ezért a járművek haladását kísérőjárművek biztosítják  emelték ki.

Hozzátették, hogy a Magyar Honvédség a jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy az állampolgárok nyugalmát a lehető legkisebb mértékben zavarja.