Gyurcsány Ferenc megfejtette, mi Orbán Viktor legnagyobb trükkje

2023.05.14. 11:12
A Demokratikus Koalíció elnöke, Gyurcsány Ferenc a Facebook-oldalán tett közzé egy bejegyzést, amelyben az inflációról értekezik. Szerinte Orbán Viktor elhiteti az emberekkel, hogy nem a Fidesz kormányzása tehet róla.

Gyurcsány Ferenc a bejegyzésében kicsit messziről indul, ugyanis először a sátán legnagyobb trükkjéről ír. „A Sátán legnagyobb trükkje, hogy elhiteti magáról, nem létezik – mondja egy állítólag Baudelaire-től eredeztetett mondás” – fogalmazott. 

Orbán legnagyobb trükkje, hogy elhiteti, Magyarország nyomorúságának nem az ő 13 éves kormányzása, hanem valaki más az oka. Brüsszel, Soros, Gyurcsány és folytathatnánk

– olvasható a bejegyzésben. 

A DK elnöke szerint azonban közel sem erről van szó, ugyanis „Magyarország a térség lecsúszó országa lett. Alacsony bérekkel, hiperinflációval, bezáró kórházakkal, rendelőkkel, megszűnő háziorvosi körzetekkel, nem mentő mentőszolgálattal, tanárhiányos iskolákkal, lemaradó tudással, kifosztott tanárokkal, meggyalázott kulturális és tudományos élettel, megszűnő sajtó-, és vallásszabadsággal, megcsorbított munkavállalói jogokkal, tollvonással félbehagyott sok száz állami beruházással, orosz kiszolgáltatottságban, nyugati elszigeteltségben”. 

Nem a Sátán tette ezt. Vagy ha igen, az a Sátán nem Brüsszel, Soros vagy Gyurcsány bőrébe bújt. Hanem?

– tette fel a kérdést Gyurcsány Ferenc.