Durva baleset történt a szolnoki cirkuszban, kirepült a halálgömbből egy nő

2023.05.19. 11:28
Rémisztő balesetnek lehettek szemtanúi a Magyar Nemzeti Cirkusz szolnoki előadásának nézői. A műsorban szereplő egyik artistanő ugyanis kirepült a halálgömbből, és súlyosan megsérült. A cirkusz társulata közleményt adott ki, amelyben azt írták: az artistanő medencesérülést szenvedett, de fel fog épülni.

Szörnyű baleset történt a Magyar Nemzeti Cirkusz szolnoki előadásán. A cirkusz motoros artistái a halálgömbben, vagyis egy hatalmas, fémből készült rácsos gömbben mutatták be programjukat: motorral fel-alá cikáztak a hatalmas szerkezetben.

A halálgömb az előadás fénypontjaként szét is nyílik, azonban ekkor

az egyik artista kirepült a gömbből, és súlyos sérülést szenvedett.

A Szoljon.hu-nak nyilatkozó egyik szemtanú így számolt be a váratlan eseményről:

A nagy gömbben köröztek; először egy motoros egyedül, majd ketten, végül öten. A gömb először szétnyílt, majd, amikor kezdett becsukódni, akkor repült ki belőle a motor és a lány is.

A cirkusz társulata közleményt adott ki közösségi oldalán a történtekről. Mint írták, a fellépőjük, Alice medencesérülést szenvedett, de fel fog épülni.

„Állapota stabil, és felépüléséről biztosítottak minket a kórház dolgozói. Az előadás alatt minden biztonsági előírás betartása ellenére sajnos előfordulhatnak balesetek, ez az artista előadóművészek szakmájának velejárója” – írták, hozzátéve: 

Reméljük, Alice gyorsan felépül, és hamar visszatérhet a porondra, addig is szeretnénk megköszönni az érdeklődést és a jókívánságokat, amelyeket továbbítunk a részére!

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozást indított ismeretlen tettes ellen foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt.