Több százezren ünnepelték a gyereknapot a Városligetben

2023.06.01. 15:04
A Városligeti Gyermeknapon több mint negyven helyszínen több korosztálynak kínáltak ingyenes szórakozási lehetőséget a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat rendezvényének szervezői. Az egyik legnépszerűbb program a biztonságos internethasználatra hívta fel a figyelmet.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat több színpaddal, változatos programokkal várta a családokat május 27-én és 28-án a Városligeti Gyermeknapon. A szervezet kiemelte, hogy idén több százezren vettek részt a kétnapos gyerekünnepen.

Az edukáció és prevenció keretében az idei programhelyszínek között is voltak olyanok, amelyek az egészségmegőrzéshez, a sportoláshoz, a pénzügyi tudatossághoz, az internetbiztonsághoz, a művészetekhez és a kulturális sokszínűséghez kapcsolódtak.  

Erre volt példa a Gyermekmentő mobil fogorvosi rendelője, a 

a hétvégén 500 gyerek fogát nézték át önkéntes fogorvosok.

A dentálhigiéniai sátorban a helyes fog- és szájápolásról, illetve az egészséges táplálkozásról tanulhattak a gyerekek. 

A programok között szerepelt kreatív és pénzügyi állomás is, a családok játszva fejleszthették a gyerekek pénzügyi, gazdasági ismereteit, kipróbálhatták a persely- és a pénztárcakészítést, valamint megtanulhatták, hogyan védekezzenek az internetes csalók ellen.

A Biztonságos Internet Sátor az egyik legnépszerűbb helyszín volt.

A szervezet hosszú távú célja, hogy megtanítsa a gyerekeket, a szülőket, a tanárokat és a döntéshozókat az internet biztonságosabb használatára és előnyeire. Közölték, rendszeresen felhívják a figyelmet az interneten leselkedő veszélyekre, és felajánlják a segítségnyújtás lehetőségét. Ehhez kapcsolódnak Netezz biztonságosan! című előadásaik, amelyek ingyenesen elérhetőek az ország egész területén.

A Gyermekmentő Szolgálat hozzátette, hogy idén 500 nehéz sorsú gyermeket hívott meg magyarországi – pécsi, budapesti és tiszakóródi – intézményekből, illetve a határon túlról is. 

A Magyar Honvédség tájékoztatása szerint sátraikat megrohamozták a fiatalok. Mint fogalmaztak, a honvédség képviselői

soha annyi érdeklődő gyereket nem láttak, mint ezen a hétvégén a Városligetben.

Közleményükben azt írták, a gyerekeket különösen a technikai bemutatók érdekelték, például az, hogy egy robot hogyan vizsgál át egy autót. A Városligetben számos kulturális programot láthatott és hallhatott a közönség, a rendezvényen népszerű művészek és eladók vettek részt.  • Tippek
  • Babaváró hitel