Tüntetés miatt korlátozzák a forgalmat az egyik magyar autópályán

2023.06.09. 07:10
Egy „figyelemfelhívó, forgalomlassító” tüntetést szervez június 9-én pénteken a 2011 Egyesület. A demonstráció a tubo körforgalomnál lesz, és 15:00-től 17:00 óráig tart. A tüntetés ideje alatt egy konvoj lassítja majd a forgalmat, a szervezők célja „Budakalász és a térség évtizedek óta alulbecsült közlekedési gondjainak” megoldása.

Pénteken figyelemfelhívó, forgalomlassító demonstráció lesz a tubo körforgalomnál 15:00-től 17:00-ig. Az akció célja az M0-s továbbépítése. 

A tüntetés ideje alatt egy konvoj indul a budakalászi Auchan-parkolóból, a végállomás pedig a Megyeri hídról a Budakalász/Szentendre felé vezető lehajtó.

14:30-tól gyülekező az Auchan-parkolóban (McDonalds mellett), 14:50-kor felvezetéssel konvojban indulunk a területre (Megyeri hídról Budakalász/Szentendre felé lehajtó), amit 15:00-től 17:00-ig lezár a rendőrség és a Közút. Csatlakozzunk minél többen

– olvasható a 2011 Egyesület Facebook-oldalán.

Az egyesület honlapján azt is leírták, korábban az M0 autóút 10. számú főútig történő meghosszabbítása sokáig élvezte a kormány támogatását. Azonban a napokban Lázár János, az Építési és Közlekedési Minisztérium tárcavezetője azt mondta Bedő Dávid momentumos országgyűlési képviselő kérdésére, hogy ez a projekt is felülvizsgálat alatt áll.

A miniszter szerint az említett szakasz Magyarország egyik legszebb, környezetvédelmi szempontból leginkább védett területe, így nem biztos benne, hogy egy 2-2 sávos út megépítése jó ötlet.

A helyiek számára azonban sokat jelente az út megépítése, ami mellett már a polgármester is szót emelt, és aminek hamarosan már a tervezési stádiumba kellene lépnie.  • Tippek
  • Biztosítás