Víztengerbe ragadt autóst húztak ki egy építkezés dolgozói Kőbányán

2023.06.09. 20:47
Az utóbbi napok heves esőzései megtették hatásukat, számos útszakaszon alakult ki belvíz Budapesten. Péntek reggelre Kőbányán is víztenger alakult ki. Egy arra járó sofőr keresztül akart hajtani a tócsán, kocsija azonban lefulladt a hatalmas vízmennyiség miatt. Az autót egy közeli építkezés dolgozói húzták ki a vízből.

A Budapesti Autósok olvasója számolt be arról, hogy péntek reggel egy Mercedes sofőrje át akart kelni egy hatalmas víztócsán, azonban félúton beragadt a vízbe. A sofőr vontatót hívott az autójához, azonban már félórája várakozott, és a víz folyamatosan csorgott be a kocsijába.

A bajba jutott nőt végül a szomszédos építkezés dolgozói mentették meg. 

A segítőkész olvasó kérésére pár perc után két jármű is érkezett az építkezésről, végül egy emelős autó láncait akasztották a kocsi vonóhorgára, amely kihúzta a kocsit a vízből.

A mercis védelmére szóljon, hogy nagyon sok autó ment át ezen a víztengeren, olyanok is, amik hasonló vagy akár alacsonyabb hasmagasságúak voltak

– tette hozzá a portál olvasója.

Óriási károkat okoz az eső

A heves esőzések hatalmas pusztításokat végeznek Magyarországon, Heves vármegyében szerdán egy kilenctagú családnak kellett elhagynia az otthonát, csütörtökön pedig ketten haltak meg a villámárvizek miatt.

A felhőszakadás és a zivatar egyre több feladatot ad a tűzoltóknak. Leginkább a kertekbe, lakóházakba betörő víz kiszivattyúzásán dolgoznak, de a kidőlt fák, leszakadt ágak eltávolításához is kérik a segítségüket.

Az időjárás a közlekedésben is fennakadásokat okozott, a fővárosban például az egyik aluljárót teljesen elöntötte a víz, emellett az autók és a villamosok is elakadtak.  • Hírek
  • Megtakarítás