Frissítették a riasztást, már Budapestet is érinti: elmossa az eső a ma délutánt

2023.06.11. 13:16
Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap délután egy óra előtt pár perccel frissítette riasztását, amely immáron a fővárost is érinti. Zivatar és felhőszakadás miatt egyes fokozatú, citromsárga riasztás van érvényben, az előrejelzések szerint azonban hétfőn változás érkezik.

Vasárnap napközben még több helyen várható zápor, zivatar. Ugyanakkor délutántól északkelet felől stabilizálódik a légkör, így este fokozatosan a déli, délnyugati országrészre szorulhatnak vissza a zivataros csapadékgócok.

Zivatarban a déli országrészben felhőszakadás (rövid idő alatt 20-40 milliméter csapadék) még előfordulhat, de 60-70 kilométer per óra körüli szél, néhol kisebb szemű jégeső sem kizárt. Késő estétől kritériumok szerinti veszélyes időjárási jelenség nem valószínű.

Ennek értelmében az Országos Meteorológiai Szolgálat egyes fokozatú, citromsárga riasztást adott ki zivatar és felhőszakadás miatt.

Az Időkép előrejelzése szerint hétfőn változás érkezik: az ország nagy részén sok napsütés várható, kisebb fátyol- és gomolyfelhőkkel. Csupán délkeleten lehet több felhő az égen, és fordulhat elő egy-egy futó zápor. Az északi, északkeleti szél sokfelé élénk, erős, néhol viharos lesz. Hajnalban 9–15, délután 20–26 fok várható.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras