Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték az apját megfojtó kazincbarcikai férfit

2023.06.13. 21:23
Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a Miskolci Törvényszék azt a kazincbarcikai férfit, aki 2021 márciusában megfojtotta idős, mozgáskorlátozott édesapját.

A törvényszék keddi közleményében azt írta, hogy a sértett egy lakásban élt fiával és annak élettársával. 2021. március 16-án este egy társasággal a lakásukban italoztak, majd – miután a vendégek távoztak – a férfi levetkőztette az apját, betette a fürdőkádba, a száját és az orrát befogta, és addig szorította, amíg az idős férfi megfulladt. A férfi ezt követően a szomszéd társasházban kért segítséget.

A bíróság a vádlottat különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására időskoránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte.

A férfi legkorábban 30 év elteltével bocsátható feltételes szabadságra.

A törvényszék a büntetés kiszabásakor súlyosbító körülményként vette figyelembe, hogy a cselekményt ittas állapotban, közeli hozzátartozója sérelmére követte el. Az ítélet nem jogerős, ellene a vádlott és védője fellebbezett, az ügy a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.