Még az önkormányzat sem tudott róla, hogy árverésre bocsátották az újpesti Árpád kórház épületét

2023.06.15. 09:42
Az Újpesti Önkormányzat tudta nélkül bocsátotta árverésre az állam a kerületi Árpád kórház épületét, amelyre a mai naptól (június 15.) kezdve lehet licitálni. A kórházi épület kikiáltási ára több mint 1,4 milliárd forint. A kerületi önkormányzat az mfornak elmondta, bíztak a kormány kedvező döntésében, de mindeközben nem érte őket meglepetés, hiszen mint írták, „ha valami megtetszik a hatalomnak, azt szó nélkül elveszi”.

Az Újpesi Önkormányzat sem tudott róla, hogy az állam árverésre bocsátotta a 2013-as bezárásával nagy port kavart Árpád kórház épületét a kerületben – írja az mfor, akik a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő honlapján vették észre a kórházról szóló árverési hirdetményt.

A licitet a mai napra, június 15-re, reggel 8 órai kezdetre írták ki, és június 22-én 21 órakor ér véget. A közel 400 millió (egész pontosan 361,1 millió) forint árverési biztosíték megfizetésének határideje pedig június 13-án 23 óra 59 perckor járt le.

A kórházi épület kikiáltási ára több mint 1,4 milliárd (egész pontosan 1 446 531 000) forint, és 2-2 millió forintos licitlépcsőkkel lehet ráígérni.

A döntésről nem tudtunk, csak bíztunk abban, hogy a kormány jobb belátásra tér, és nem rontja tovább az amúgy sem 21. századi módon működő egészségügyi ellátórendszert. Bíztunk, de közben nem ért minket meglepetés, hiszen tudjuk, ha valami megtetszik a hatalomnak, azt szó nélkül elveszi

– válaszolta a lap megkeresésére az Újpesti Önkormányzat sajtóosztálya.

Az önkormányzat arra is kitért válaszában, „Újpest, ha önálló város lenne, lélekszámát tekintve ma is Magyarország 13. legnagyobb települése lenne. Így természetesen hatalmas érvágás egy fontos egészségügyi intézmény elvesztése. Hajdan hét nagyobb méretű egészségügyi centrum működött, 2023-ra az Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet mellett csupán a Károlyi Sándor Kórház két rehabilitációs célú telephelye maradt kerületünkben.”