Magas sarkúval püfölte felettesét a munkából elkéső nő

2023.06.16. 10:01
Egy árufeltöltőként dolgozó nő a munkaidejével kapcsolatban kialakult vita hevében egy magas sarkú cipővel támadt az üzletvezető-helyettesre. A cipővel hadakozó nőt a Kaposvári Járási Ügyészség garázdaság és könnyű testi sértés vétsége miatt állította bíróság elé.

A negyvenes éveiben járó nő 2023 áprilisában egy Kaposvár belvárosában található áruházban dolgozott. Egyik reggel öt perc késéssel jelent meg a munkahelyén, amit az üzletvezető-helyettes szóvá tett.

A felek között vita alakult ki, miután a nő azt állította, hogy korábban egy órával többet dolgozott, míg főnöke szerint három órával kevesebbet.

A vádlott ettől teljesen elvesztette az önuralmát, a polcról magához vett egy magas sarkú cipőt, amivel legalább hét alkalommal fejbe verte felettesét, aki végül a földre esett. A további ütésektől csak az mentette meg, hogy egy másik munkatársuk nem engedte közel a dühöngő elkövetőt.

A bántalmazás következtében a sértett nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérülést szenvedett; a fejbőrén nyílt seb keletkezett.

A Kaposvári Járásbíróság május 31-én bűnösnek mondta ki a vádlottat, akire 140 óra közmunkát szabott ki büntetésül. A kihirdetett ítéletet az ügyészség és a védelem is tudomásul vette, így az nyomban jogerőre emelkedett – közölte az ügyészség.