Tagadja bűnösségét a 4,5 millió forintot érő cipőt ellopó tolvaj tettestársa

2023.06.16. 14:02
Mág márciusban történt az eset, hogy meglopták Pachert Balázst, a Balazs Kicks üzlet alapítóját. A rendőrség gyorsan megtalálta az egyik elkövetőt, aki nem is magyar állampolgár, sőt illegálisan tartózkodott az országban. Most a rendőrség segítségével a cipő is előkerült. Az első előkészítő ülésen mindent tagadott a lett férfi.

Korábban megírtuk, meglopták Pachert Balázst, a Balazs Kicks üzlet alapítóját, aki mindössze 19 éves korára már online és offline sneakerboltot is üzemeltet. Az üzlet tulajdonosa a cipő ellopását követően azonnal rendőrt hívott, a hatóság kiérkező emberei ujjlenyomat- és DNS-mintákat is vettek a helyszínen. A fiatal vállalkozótól egy pár 4,5 millió forintot érő cipőt loptak el.

Március közepén pedig az is kiderült, kik lophatták el a cipőt, az egyik gyanúsítottat el is fogták a rendőrök Újpesten, azonban bűntársát, a testvérét nem találták meg, valamint a cipő sem került még elő. A gyanúsított külföldi állampolgár és büntetett előéletű, sőt egy korábbi kiutasítása miatt illegálisan tartózkodik az országban. A cipőt pedig végül később sértetlen állapotban a Magyar Postánál foglalta le a rendőrség.

Most azonban az rtl.hu azt írja, nem ismerte el a bűncselekményt és végig próbálta lebeszélni testvérét a lopásról a tettestárs. A vád szerint a lett férfi figyeléssel és takarással biztosította testvére tevékenységét, ami után együtt távoztak a helyszínről.

A bűnsegédlettel vádolt férfi viszont ezt tagadta: azt mondta, nem segített takarni, és végig próbálta lebeszélni testvérét a lopásról, ő azonban nem hallgatott rá.

Arra a kérdésre, hogy akkor miért mentek vissza az első alkalmat követően, a férfi azt válaszolta: azért, mert meg akarták nézni, miből van a cipő, hogy ennyibe kerül. A férfi testvérét a rendőrök azóta sem találják, de ő juttatta vissza a cipőt Magyarországra. Ha a férfi elismerte volna bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, másfél évre küldte volna börtönbe az ügyészség.