Csak nemrég vette meg, de máris kiköltözne Edvin Marton egykori villájából a magyar házaspár

2023.06.17. 07:23
2021-ben 400 millió forintért vásárolták meg a villát, amit akkor jó árnak tartottak. Akkoriban viszont még nem tudtak azokról a problémákról, amelyek kijavítása a házban további költségekkel jár.

Százmilliókat bukott az Edvin Marton villáját még a Covid-járvány idején megvásároló házaspár.

A villának 2019 decemberétől Marton az egyedüli tulajdonosa volt, ahogy ezt a tulajdoni lap is igazolja – akkor költözött be feleségével és két gyermekével. A házat egy Seychelle-szigeteki cégtől vásárolta meg, amelynek a birtokában három évig volt az ingatlan.

A család rendkívül kedvelte otthonukat, a feleség még egy gyönyörű látványkonyhát is kialakított, és az egész ház olyan volt, „mintha egy katalógusban lenne”.

Bár az új tulajdonosoknak kezdetben tetszett az ingatlan és az azt körülvevő zöldövezet, később rá kellett jönniük, hogy a ház belseje nem várt problémákat rejt, úgy mint a beázásra való hajlamosság, a penészes falak és az önkényesen kibővített vízvezetékrendszer – amely amellett, hogy illegális, a természetes környezetet is károsítja.

A hibák feltárása után a házaspár feljelentést tett, így a BRFK Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya ismeretlen tettes ellen indított eljárást. A vád különösen nagy kárt okozó csalás megalapozott gyanúja, vádlott azonban egyelőre nincs az ügyben – írja a Blikk.

Marton ügyvédje szerint a zenész – noha benne élt – nem tudott a házat érintő problémákról.