Szaharai por érkezik Magyarországra

2023.06.20. 12:01
A forrósággal együtt szaharai por is érkezik Magyarországra – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden a Facebook-oldalán.

A dél felől érkező por a következő időszakban az áramlással északkeletre, keletre tevődik, Magyarországot várhatóan szerdától éri el.

Hozzátették, a por megfestheti a naplementéket, és a kialakuló záporokkal „ki is mosódhat” majd.

Berúgja az ajtót a kánikula

Mint arról már írtunk, a héten folytatódik a nyáriasan meleg idő, a legmelegebb órákban helyenként 36 Celsius-fok is előfordulhat. Sok lesz a napsütés, de olykor előfordulhatnak záporok, zivatarok is.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat mára (kedd) azt írja, sok napsütés várható, gomoly- és fátyolfelhőkkel, bár helyenként előfordulhat zápor, zivatar. A légmozgás többnyire mérsékelt marad, csupán a zivatarok térségében támad fel a szél. Előrejelzésük szerint akár a 34 fokra is felmelegedhet a levegő délutánra.

Szerdán a gomoly- és fátyolfelhők mellett napos időre van kilátás, bár helyenként ezen a napon is előfordulhat zápor, zivatar. A szél csak a zivatarok térségében erősödhet meg. A hajnali 14–21 fokról délutánra 29 és 35 fok közé emelkedhet a hőmérséklet.