Elfajult a vita Szolnokon: egy munkás meglökte a kollégáját, aki rázuhant a szögvasakra

2023.06.22. 13:24
Összeveszett a szolnoki telephely két munkása, a vita hevében egyikük úgy meglökte kollégáját, hogy az ráesett a szögvasakra, és életveszélyes sérülést szenvedett.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség szóvivője, Ocsovai Ágnes a 24.hu-nak úgy nyilatkozott, a 26 éves szegedi férfit életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt állítják bíróság elé.

A közlemény szerint a férfiak vasbetonkészítési és -szerelési munkákat végeztek tavaly júliusban egy szolnoki telephelyen, amikor csoportvezetőjük egyik nap számonkérte őket, amiért nem készültek el időben a rájuk bízott feladatokkal. Egyikük a fiatal férfit hibáztatta a késedelemért, majd ezen a két munkás összeveszett.

A vita hevében a férfi – testi sértés szándéka nélkül – két kézzel, erőteljesen, tenyérrel a mellkasánál meglökte a kollégáját, aki emiatt ráesett az ott lévő szögvasakra.

Ezután a munkatársa azonnal felkelt, és tovább vitatkozott a férfival, de a főnöke hazaküldte. A férfi az otthonában fokozódó légzési nehézségeket érzett, ezért a hozzátartozói kórházba vitték.

A kórházban derült ki, hogy az esés következtében a férfi több bordatörést, valamint ennek következtében légzési nehézséget okozó közvetett életveszélyes légmellsérülést szenvedett.

A sérülését a kórházban szakszerűen ellátták, a férfi állapota stabil. Az ügyészség próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést kért a büntetlen előéletű támadóra.