Fokozatos napsütés váltja fel a felhőket a hét utolsó napján

2023.06.25. 06:04
Kezdetben néhol még lehetnek felhősebb körzetek, majd napos, gomolyfelhős idő várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 26 és 31 fok között valószínű.

Az ország egy részén kiderül az ég, de középen és keleten lehetnek tartósabban felhős körzetek. Az északi szelet élénk, olykor erős lökések kísérhetik. 

Kezdetben néhol még lehetnek felhősebb körzetek, majd napos, gomolyfelhős idő várható. Az ország nagy részén nem lesz csapadék, csak néhol fordulhat elő záporeső. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 26 és 31 fok között valószínű – közölte honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Orvosmeteorológia

Időjárási front bár nem lesz felettünk, az érzékenyek körében vérnyomás-ingadozás és fejfájás jelentkezhet. A fejfájást a szél is fokozhatja.

A napi hőingás miatt keringési panaszok is előfordulhatnak, így az időseknek, szívbetegeknek ajánlott a nehéz fizikai megterhelés kerülése.

10 és 16 óra között országszerte továbbra is nagyon erős, helyenként extrém erős lesz az UV-sugárzás.

A következő hét is napsütéssel kezdődik

Hétfőn sok napsütésre számíthatunk, említésre méltó csapadék nem valószínű. Délutánra 27 és 32 fok közé melegedhet a levegő.

Kedden már több gomoly- és fátyolfelhő lehet felettünk, és elszórtan záporok, zivatarok is kialakulhatnak. A legmelegebb órákban 25 és 31 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők – írja az Időkép.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras