18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Jobb, ha figyel, mert lehet, hogy már nem sokáig juthat hozzá pénzéhez

2023.06.29. 20:07
A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) a bankokkal együttműködve megkezdi az illegális szerencsejátékokkal összefüggő bankszámlák pénzforgalmi blokkolását, vagyis az engedély nélküli szerencsejáték-oldalakkal kapcsolatos be- és kifizetések korlátozását 2023. júliusától – derült ki a Hatóság közleményéből.

Ugyanezen időponttól a magyar bankok a törvénysértő szerencsejáték-oldalakra irányuló bankkártyás fizetéseket is visszautasítják.

Az SZTFH a pénzforgalmi blokkolással összefüggésben felhívja a figyelmet a szabálytalan online szerencsejáték veszélyeire is. Az ilyen oldalak amellett, hogy nem vetették alá magukat a kiskorúakat és sérülékeny csoportokat védő szigorú magyar előírásoknak, a játékosok személyes és banki adatainak védelmét sem biztosítják.

Az SZTFH hangsúlyozza, hogy a korlátozásokat követően az engedély nélküli oldalakon elért nyeremények kifizetése is bizonytalanná válik.

A hatóság azt javasolja, hogy a játékosok tájékozódjanak az SZTFH honlapján arról, hogy az adott internetes oldal rendelkezik-e engedéllyel, mivel csak így biztosítható, hogy a játékos hozzájut a nyereményéhez, és nem élnek vissza személyes és banki adataival.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport