A járdán kerülte ki a körforgalom előtt álló sort a részeg sofőr

2023.06.30. 14:59
A járdán kerülte ki a kocsisort egy ittas férfi 2022 októberében. A járdán éppen átgyalogló tizennyolc éves fiúnak, akit az utolsó pillanatban sikerült elrántani, súlyos, töréssel járó sérülést okozott.

Úgy döntött, a járdán kerüli ki a körforgalomnál álló kocsisort – a Veszprémi Járási Ügyészség vádat emelt az idős férfi ellen.

A vád szerint a hetvenes éveiben járó, ittas férfi az egyik veszprémi belvárosi körforgalom előtt szándékosan felhajtott a járdára, ahol 3040 kilométer/órás sebességgel közel 40 métert tett meg.

A járdán gyalogolt a sértett a szüleivel, édesanyja még félre tudta rántani a fiút a közeledő autó elől, de a kocsi így is áthaladt a fiatal jobb lábán.

A sofőr megállás nélkül haladt tovább még 160 métert a járdán, majd az visszatért az úttestre és elhajtott. Egy másik autós állította meg, de a férfi ezután is továbbment.

Súlyos testi sértést okozó közúti veszélyeztetés és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette, valamint ittas vezetés miatt kell a férfinak a bíróság előtt felelnie – olvasható az ügyészség Facebook-oldalán, ahová egy videót is feltöltöttek az esetről.