Új életre kel az egykori Pannónia Szálló épülete

2023.07.05. 07:01
Rövidesen megkezdődik a Szatmárnémeti régi főterén található egykori Pannónia Szálló épületének felújítása, amelynek köszönhetően Szatmárnémeti városa felkerül a nemzetközi turizmus térképére. A teljes beruházás közel 30 millió euróba fog kerülni, a felújítás után a szálloda 62 szobával nyitja meg kapuit a közönség előtt.

Rövidesen megkezdődik Szatmárnémetiben az egykori Pannónia Szálló felújítása azzal a céllal, hogy a századfordulós magyar szecessziós építészet egyik legszebb példáját képviselő épület régi fényében nyithassa meg kapuit a nagyközönség előtt.

A házban, teljes körű felújítását és korszerűsítését követően, 2025-től az InterContinental (IHG) Hotels & Resorts neves nemzetközi lánc Hotel Indigo nevű márkája alatt szálloda fog működni, a Hotel & More Group magyar szállodamenedzsment-társaság üzemeltetésében. A romániai Partiumban található ingatlanban egykor Pannónia Szálló, majd Dacia Szálloda néven működött hotel, azonban a Bálint Zoltán és Jámbor Ferenc neves építészek tervei alapján 1902-ben épült műemlék épület állapota az elmúlt évtizedekben jelentősen leromlott.

A hányattatott sorsú épület megmenekülése a Közép-európai Épített Örökség Megőrző Alapítványnak köszönhető. A rendkívül leromlott állapotú műemlék épület 2020-ban került az alapítvány tulajdonába. Az alapítvány célja, hogy professzionális szakmai partnerek bevonásával új funkcióval lássa el a házat, az építészeti örökség megóvása szempontjából egyedülálló értékmentő fejlesztést végrehajtva, amely a kiemelt műemléki státusszal összefüggő hosszadalmas előkészítést és engedélyezést követően kezdődhet el.

A Hotel Indigo-fejlesztésről a Közép-európai Épített Örökség Megőrző Alapítvány, az IHG Hotels & Resorts, valamint a Hotel & More Group a közelmúltban írt alá megállapodást.

A Teljes beruházás közel 30 millió euróba fog kerülni.

A felújítás után a szálloda 62 szobával nyitja meg kapuit a közönség előtt, emellett az eredeti funkcióhoz hasonlóan egy nagy méretű bálterem és több konferenciaterem lesz kialakítva. A vendégek kényelmét szolgálja majd a helyi és nemzetközi specialitásokat kínáló étterem és a wellnessközpont is.