Hatalmasat tombolt Poly, most már kifújta magát

2023.07.06. 19:15 Módosítva: 2023.07.06. 19:28
Még az autópályán is lassabban haladnak az autók, mint a Poly. Az orkánerejű szél órási pusztításokat okozott, mostanra azonban lecsillapodott. Hollandiában két ember meghalt a rendkívüli szél miatt.

Mint arról az Index is beszámolt, az Országos Meteorológiai Szolgálat országszerte riasztást adott ki a viharos erejű szél, a Poly miatt. A vihar – főként a belga, holland és német partoknál – óriási károkat okozott, azonban csütörtökre már lecsillapodott.

 A Poly, miután becsavarodott, úgy gondolta, kifújja magát

– írta az Országos Meteorológiai Szolgálat a közösségi oldalán. Hozzátették: a viharos szél több helyen orkánerejű volt. 

a legerősebb széllökések meghaladták a 140 kilométer per órát.

Mint írtuk, Hollandiában több millió embert figyelmeztettek arra, hogy maradjanak otthon, mivel a holland partoknál rendkívüli viharként csapott le a Poly, amely legalább két ember halálát okozta. A 146 kilométer per órás erejű szél fákat döntött ki, autókat rongált meg, és komoly fennakadásokat okozott a légi és vasúti közlekedésben. 

Az országos meteorológiai intézet vörös kódú viharjelzést adott ki az Amszterdamot is magában foglaló Noord-Holland tartomány lakosai számára.