Hálapénzt elfogadó orvosok miatt állt le a szívbetegellátás egy magyar kórházban

2023.07.07. 14:18
Hálapénz elfogadásával bukott le két főorvos a fehérgyarmati kórházban június közepén. Mivel a törvénysértő orvosok állítólag nem rendelhetnek, a szívgyógyászati ellátásra szoruló betegeket más városokba irányították át.

A két orvos rendszeresen fogadta el a két éve betiltott hálapénzt a betegektől. A főorvosokat a rendőrök a rendelőjükben állították elő – írja az RTL.

A hálapénzt adó páciensek ellen is eljárás indult.

A helyiek rendkívüli módon felháborodtak a helyi szívbetegellátás ilyetén megszűnése miatt, és a petíciót indítottak, amelyben szolidaritást vállalnak a hálapénz elfogadása miatt lebukott orvosokkal.

Az RTL meg nem nevezett helyi híroldalra hivatkozva azt írja, hogy a lebukott főorvosokhoz tartozott a diabetológia, a belgyógyászat és a kardiológia is.

A csatorna megkeresésére a kórház megerősítette, hogy a kardiológiát két másik tagkórházuknak kellett átvennie. Ugyanakkor a belgyógyászat és a cukorbeteg-gondozást érintő kiesést sikerült orvosolniuk.

A Mátészalkán és Vásárosnaményben lévő tagkórházakba nem egyszerű az átjutás, mivel előbbi 20, utóbbi pedig 30 kilométerre van Fehérgyarmattól.