Feljelentést tett, és ecsetet ragad a szivárványszínű pad átfestése miatt az Amnesty International

2023.07.09. 14:10
A rendőrséghez fordult az Amnesty International, miután péntek hajnalban az eredetileg szivárványszínű padot ferencvárosi ultrák átfestették zöld-fehérre.

Mint arról már beszámoltunk, új köztéri, szivárványszínű padot helyeztek el a IX. kerületi Tompa utcában. A pad tarkasága azonban nem sokáig tartott, ugyanis a  ferencvárosi ultrák két nappal később, szombaton tüntető jelleggel zöld-fehérre festették át.

Ez a város nem az a város. Ferencváros. Lassan Baranyi és a többi libernyák is megtanulhatná

– írta Facebook-posztjában a FradiMob.

A posztban megszólított Baranyi Krisztina, a kerület polgármestere csupán annyit fűzött hozzá az esethez, hogy „a fociultrák hatalmas győzelmet arattak”.

Feljelentést tett az Amnesty International

Az Amnesty International nem hagyta annyiban a dolgot, egy Facebook-bejegyzésben arról ír, hogy feljelentést tettek a történtek miatt.

A feljelentést megtettük, a padot pedig újrafestjük, mert a pad annak a szimbóluma, hogy mindenkinek van helye. Ezt az értékünket pedig közösen kell megvédenünk. A szeretet mindig legyőzi a gyűlöletet

– teszik hozzá.

Bejegyzésükben azt is megjegyzik, a bűncselekmény péntek éjszaka 11–11.30 között történt a Tompa utca–Liliom utca sarok előtt, szemtanúk jelentkezését várják.