Videón az M9-es autópályán összeroncsolódott autók

2023.07.09. 07:28
Pénteken kora este baleset volt az M9-es autópályán, ahol több autó is egymásnak ütközött. A baleset helyszínére három mentőhelikopter és több mentőautó érkezett. A tömegbalesetben egy ember meghalt, hat embert pedig kórházba kellett vinni.

Mint arról korábban már beszámoltunk, több autó is összeütközött az M9-es autóút 3-as kilométerszelvényében, Tolna térségében. Az elsődleges információk arról szóltak, hogy az 51-es út felől Szekszárd irányába haladó autó egy műszaki hibás jármű kikerülése közben egy szemből érkező nyerges vontatónak ütközött, majd megpördült, és egy másik autónak is nekiütközött.

A személyautó az ütközést követően a nyerges vontató mögötti személyautóval frontálisan ütközött, ezt követően érkezett egy harmadik jármű is, amely a törmelékekre hajtva rongálódott meg

– mondta el Debreceniné Farkas Edit, a Tolna vármegyei RFK sajtóreferense az RTL-nek.

A baleset helyszínére három mentőhelikopter és több mentőautó érkezett. Egy hetven év körüli nő, aki az egyik kocsiban hátul ült, olyan súlyosan megsérült, hogy az életét már nem lehetett megmenteni. A mentők hat embert szállítottak kórházba, köztük egy gyereket.

Három főt súlyos, főként medence-, mellkas- és hasi sérülésekkel, állapotstabilizálás, rögzítések és fájdalomcsillapítást követően légi úton szállítottunk kórházba. Három főt, feltehetően könnyű sérülésekkel, földi úton vittünk be

– fogalmazott Drávavölgyi-Katz Judit, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársa.