Jakab Péter: A Jobbikot el kell temetni

2023.07.09. 17:20
Jakab Péter, a Jobbik volt pártelnöke és A Nép Pártján Mozgalom alapítója kijelentette szombaton a Kompország című műsorban, hogy az ellenzéki párt elárulta saját közösségét. Politikai céljairól, illetve Vona Gábor bűnéről is beszélt a műsorban.

Jakab Péter, akit korábban a Jobbik pártelnökeként tarthattunk számon, ma már A Nép Pártján Mozgalom élén áll, melyet ő maga alapított. Nem titkolt célja, hogy a mozgalmat párttá alakítsa, és elinduljon az önkormányzati, illetve az európai választásokon is.

A politikus a MagyarHang portréműsorában kijelentette: nem kíván együttműködni a Jobbikkal az önkormányzati választáson,

mert úgy véli, hogy a párt mára a Fidesz trójai falovává lett. 

Azt a pártot, amelyik olyan szinten elárulta a saját közösségét, mint a Jobbik, el kell temetni – mondta a politikus. Hozzátette: A Nép Pártján célja nem az, hogy elvegyék a többi ellenzéki párt szavazóit, hanem hogy az eddigi apolitikus választókat szólítsák meg.

A leghatékonyabb eszköznek azt tartja, hogy a politikusok elvegyülnek a nép között, lemennek a cigánysorra, bemennek a kocsmákba, esetlegesen felmennek a választópolgárok lakására, hogy személyesen is meg tudják győzni őket arról, hogy érdemes bizalmat szavazni pártjuknak. Állítása szerint ő is ezt csinálja.

A módszer hatékonysága a személyességben rejlik, ugyanis az emberek félnek nyílt tereken, ellenzéki lakossági fórumokon mutatkozni

– fogalmazott Jakab Péter.

A politikus azt is elmondta, hogy a politikusok ma nem dolgoznak meg a pénzükért, csak ülnek a parlamentben. Kijelentette, hogy a képviselőknek van idejük kivárni 2026-ot, azonban a népnek nincsen. Kritizálta azokat a törpepártokat is, melyek csak utaznak az ellenzék farvizén, de nem tesznek eleget választóik megnyeréséért.

Azt, hogy a Jobbik elvesztette a 2018-as választásokat, Vona Gábor bűnének nevezte. Úgy gondolja, hogy ha csak néhány településen visszaléptek volna egymás javára, akkor nem lett volna kétharmados győzelme a Fidesznek.

Jakab Péter magabiztosnak érezteti magát módszereiben és új pártja alakulásában.