Forgalommal szemben száguldozott egy sofőr az M3-ason

2023.07.10. 08:38
A rendőrség eljárást indít egy figyelmetlen autós ellen, aki a forgalommal szemben haladt az M3-as autópályán. A sofőr nem csak saját, de minden arra közlekedő életét veszélyeztette. Az ehhez hasonló eseteket jövőre már keményebben szankcionálják.

Forgalommal szemben haladt a leállósávban egy sofőr az M3-as autópályán Füzesabony felé. A szabályosan közlekedő autósok a belső sávba menekültek, valamint villogtak és dudáltak a szembejövőnek, aki azonban bekapcsolt elakadásjelzővel, lassítás nélkül haladt tovább a rossz irányba – közölte a Tények.

Köves Szilárd vezetéstechnikai oktató szerint az autós nemcsak saját, hanem mások életét is veszélyeztette. A rendőrség közölte, eljárást indítanak az ügyben.

Mint arról az Index is beszámolt, az Országgyűlés változtatott a pénzbírságok összegein, ezért a forgalommal szemben haladók jövőre akár harminc százalékkal magasabb pénzbírságot kaphatnak. Az új törvény értelmében a bírság legalacsonyabb összege 6500, a legmagasabb pedig 200 ezer forintra emelkedik. 

Az M0-son is hasonló történt

Mint írtuk, nemrég szintén a forgalommal szemben haladt egy autós az M0-s autópályán. Az esetről videó is készült, amelyen az látható, amint egy idős sofőr a forgalommal szemben, a belső sávban araszol előre.

Pár pillanatra még a forgalmat is kénytelenek voltak megállítani, hogy a helyes irányba fordítsák az autóst.