Több ezer méh szabadult el a XI. kerületben, embereket is megtámadtak

2023.07.12. 21:24
Kedden, a XI. kerületben szabadult el egy hatalmas méhraj, amiket egy méhész hagyott el a teherautójáról. Végül a rovarok lecsillapodtak, de a lakosság döbbenetére egyetlen hatóság sem akart foglalkozni a helyzettel.

Egy XI. kerületi autóútra esett méhkaptár keltett rémületet kedden. Boros Tibor méhrajbefogó először nem akart hinni a telefonos bejelentőnek – írja a Blikk.

Szerdán telefonált a méhrajbefogónak egy zaklatott hölgy, miszerint az úton volt egy fadoboz, amiből özönlöttek a méhek. A férfi állítása szerint először vaklármának vélte a hívást, de amikor a helyszínre ért, maga is megbizonyosodhatott arról, hogy valóban egy méhkaptár fekszik az úton. 

Az eset nap közben történt, ami arra utal, hogy a sofőr nem értett ahhoz, hogyan kell a méhekkel bánni, ezeket a rovarokat ugyanis vagy éjjel, vagy a hajnali órákban kell szállítani, hiszen olyankor még nem aktívak.

– nyilatkozta Boros Tibor. 

A közelben dolgozók is felfigyeltek a történtekre, ők a hatóságoknál próbálkoztak, de állításuk szerint mindenhonnan elküldték őket.

A dolgozók azért tartották veszélyesnek a helyzetet, mert a helyszín erdős területen volt, tehát sok kiránduló is megfordulhatott arra, akiket megcsíphettek a rovarok. 

Boros Tibor életveszélyesnek nevezte a helyzetet, arra hivatkozva, hogy a méhcsípés ugyanúgy kiválthat allergiás reakciót, mint a darázsé,

annak ellenére, hogy előbbinek nem olyan erős a mérge, mint utóbbinak. Szerdára a kaptár eltűnt az útról, feltehetően a tulajdonos ment vissza érte.