Kamu esetkocsit buktattak le a mentők

2023.07.12. 18:24
Az Országos Mentőszolgálat Facebook-posztjában írt arról a hamis esetkocsiról, amely rendszeresen szállított betegeket, és visszaélt a megkülönböztető jelzés használatával. A főigazgató hatékonyan tette meg a szükséges lépéseket.

Az ESET 4 feliratú járművel közlekedett egy magán-mentőszolgálat. A mentőszolgálat főigazgatóját az elmúlt időszakban több panaszos megkeresés is érte, miszerint a személyzet

az OMSZ védjegyoltalom alatt álló emblémáját ruhájukon viselve, térítés ellenében szállít haza betegeket, miközben rendszeresen visszaél a megkülönböztető jelzés használatával

– olvasható a szervezet Facebook–oldalán.

Ezt követően az OMSZ főigazgatója azonnal lépéseket tett és nem csupán a meglevő megállapodást mondta fel a szervezettel, még a rendezvény biztosítás lehetőségét is megvonta a vállalkozástól, valamint felszólította a szervezet vezetőjét a jogszabályok betartására.

Sajnos ezzel az ügy még nem érhetett véget, mivel továbbra is érkeztek panaszok ugyanerre a járműre és annak személyzetére. Így az Országos Mentőszolgálat, a Nemzeti Védelmi Szolgálat, a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Nemzeti Népegészségügyi Központ, a Fővárosi Közlekedésfelügyeleti Főosztály és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal közösen vonta ellenőrzés alá az ESET 4 feliratú járművet szerdán. A hatóságok gyorsan és hatékonyan intézkedtek.