Közlekedési változásokat hoz magával a Budapest Pride

2023.07.14. 12:47
Július 15-én, szombat délután tartják a Budapest Pride rendezvényt. A felvonulás a Városligeti Vajdahunyad várától indul, várhatóan 15 órától a Hősök tere – Andrássy út – Oktogon – Teréz körút – Király utca – Lövölde tér – Felsőerdősor utca – Kodály körönd – Andrássy út – Hősök tere útvonalon, majd 17 óra körül eléri a Városligetet. A rendezvény útvonalát lezárják a közúti forgalom elől, a közösségi közlekedési járatok módosítva közlekednek.

Július 15-én, szombaton többszakaszos lezárásra kell számítani Budapesten a Pride rendezvény miatt. A felvonulás a Városligetből fog indulni. 

Várhatóan 13 órától egészen 20 óráig lezárják a Kós Károly sétányt, valamint 14 órától 17 óráig a Kós Károly sétány – Hősök tere – Andrássy út – Oktogon – Teréz körút – Király utca – Lövölde tér – Felsőerdősor utca – Andrássy út – Hősök tere – Kós Károly sétány útvonal lezárása várható a rendezvény miatt.

A közösségi közlekedésben is számíthatunk változásokra 15 órától 17 óráig.

  • A 20E autóbusz nem érinti a Hősök tere és a Vágány utca / Róbert Károly körút megállókat, a Dvořák sétány – Zichy Mihály út – Erzsébet királyné útja – Hungária körút – Reitter Ferenc utca útvonalon közlekedik.
  • A 30-as, a 30A, a 79-es és a 230-as buszok nem érintik a Damjanich utca / Dózsa György út, a Benczúr utca és a Hősök tere megállókat, a Dvořák sétány – Zichy Mihály út – Hermina út – Állatkerti körút – Gundel Károly út – Dózsa György út útvonalon közlekednek.
  • A 75-ös trolibusz a Hermina út – Állatkerti körút útvonalon jár, nem érinti az Ötvenhatosok tere és a Hősök tere közötti megállókat, a 72-es trolibusz Vakok Intézete és a Gundel Károly út (Hősök tere M) közötti megállóiban áll meg.
  • A 105-ös és a 210B autóbuszok a Podmaniczky utcában járnak, a Bajcsy-Zsilinszky út és a Hősök tere közötti megállók helyett a 72-es trolibusz Szent István-bazilika és Honvédkórház (Hősök tere M) közötti megállóiban állnak meg.
  • A 73-as trolibusz a zárás idején nem közlekedik. A 76-os trolibusz az Andrássy út és a Király utca zárása idején várhatóan a Jászai Mari tér és a Podmaniczky utca – Nyugati pályaudvar, illetve a Keleti pályaudvar és a Károly körút (Astoria M) között közlekedik.
  • A 78-as trolibusz rövidített útvonalon a Keleti pályaudvar M (Garay utca) és a Damjanich utca között közlekedik.
  •  A 70-es trolibusz a lezárások miatt az Erzsébet királyné, aluljáró és a Károly körút (Astoria M) között közlekedik.

A Budapesti Közlekedési Központ arra kéri az utasokat, hogy indulás előtt tájékozódjanak a BudapestGO alkalmazásból.