Orbán Viktor: A célok világosak, a feladatok kiosztva!

2023.07.14. 18:34
A miniszterelnök közölte, hogy véget ért a magyar kormány háromnapos, kihelyezett ülése Sopronban.

Szerda este érkeztek meg a magyar kormány tagjai Sopronbánfalvára, ahol háromnapos kihelyezett ülést tartott a kormány. Az ülés legfőbb témái a kétnapos NATO-csúcstalálkozó döntései mellett az ukrajnai háború, a migráció és Svédország NATO-csatlakozása volt.

Úgy tűnik, sikeresen végződött a háromnapos kihelyezett kormányülés Sopronbánfalván. Orbán Viktor ugyanis közösségi oldalán közölte: a kormány kitűzte céljait, a kormánytagok pedig eszerint folytatják a munkát.

Véget ért a háromnapos kihelyezett kormányülés Sopronbánfalván. A célok világosak, a feladatok kiosztva, folytatjuk a munkát!

– írta a kormányfő.

Orbán Viktor sajtófőnöke, Havasi Bertalan a találkozóról úgy nyilatkozott:

Magyarország kormánya békét akar, és nemet mond a migrációra.

Hozzátette, a kormány céljai változatlanok: „Letörjük az inflációt, megvédjük a munkahelyeket, megvédjük a családokat, megvédjük a nyugdíjakat és a rezsicsökkentést”.

Szijjártó Péter is posztolt még az ülés kezdetén a találkozóról. Akkor azt írta: „NATO-csúcs után újra itthon, a következő két nap kormányülés. Bonyolult és veszélyes nemzetközi helyzetben vagyunk, meg kell védenünk magunkat, a biztonságukat, a munkahelyeket és az értékeinket”.

Sopronbánfalvát a jelek szerint nagyon kedvelik a kormánytagok, mivel az év elején is ott tartottak egy maratoni hosszúságú, ugyancsak háromnapos kihelyezett ülést.