Reviczky Gábor: Méreg a kemó, de ha pozitívan állunk hozzá, másképp fog hatni

2023.07.14. 10:38
Reviczky Gábor Kossuth- és Jászai Mari-díjas színészt tavaly diagnosztizálták prosztatarákkal. A műtétek ellenére áttéteket fedeztek fel nála, ezért a gyógyszeres kezelések helyett kénytelen volt bevállalni a kemoterápiás kezelést.

Reviczky Gábor mindig alázatosan és odaadóan végezte hivatását, és ez most sincs másképp, annak ellenére, hogy két kemoterápiás kezelés között áll – írja az rtl.hu.

A színész betegsége az elmúlt hónapokban súlyosbodott, de magát is meglepve nyilatkozta, hogy soha nem ijesztette meg őt a rák.

a diagnózist döbbenten fogadta, mivel egész életében alig kellett orvoshoz járnia, kórházat is főként csak filmforgatáson látott.

Miután kiderült betegsége, egyből megműtötték és gyógyszeresen kezelték, amitől jobban érezte magát, de sajnos újabb helyeken alakultak ki daganatok Reviczky szervezetében. Csontrákot találtak három bordájában, egyet gerinccsigolyája kezdeténél, illetve egyet a nyaki mirigyénél.

Miután fény derült ezekre az áttétekre, a színész habozás nélkül bevállalta a kemoterápiát. A hat kezelésnek már a felén túl van, ilyen esetekben otthon saját magának adja be az injekciót.

Méreg a kemó, de ha pozitívan állunk hozzá, másképp fog hatni

– magyarázta hozzáállását a színész.

A nemrég életműdíjjal is megjutalmazott színész azt nyilatkozta, komolyan veszi a betegséget, mi több, férfi társai figyelmét is felhívta a szűrővizsgálat fontosságára 40 év felett.

Reviczky Gábor jelenleg is forgat A mi kis falunk című sorozatban, ahol természetesen úgy alakítják feladatait, hogy az ne legyen számára túlságosan megterhelő. A férfi „szívós palinak” nevezte magát, és az volt a meglátása, hogy

az ember nem rendelheti alá magát a betegségnek, hiszen akkor nem várható gyógyulás.

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész bízik orvosai szakértelmében és abban is, hogy ha a kemoterápia nem működik, akkor is van más út a gyógyulásra.