Ez történik, ha valaki nem figyel vezetés közben, centimétereken múlt a tragédia

2023.07.15. 06:07 Módosítva: 2023.07.15. 08:22
Egy sofőr fedélzeti kamerája egy figyelmetlen sofőrt kapott lencsevégre az M7-es autópályán, szerencsére abból nem történt semmi baj, csak egy kicsit sérült meg az autó eleje a terelőbójáktól. A másik videón azonban az látható, hogy veszélyes manőverrel sikerült csak a tragédiát elkerülni egy rosszul sikerült előzés miatt.

Mindkét eset július 11-én történt a Budapesti Autósok szerint. Az első az M7-es autópályán, 12.23-kor, Balatonőszödnél, egy terelés előtt.

Budapest felé tartottunk az M7-en, és hát valaki nagyon nem figyelt… A terelés végén egyenesen nekiment a terelőbójáknak, jó párat kiütve ezzel, plusz az új autó elejét is elég keményen leamortizálta. Hála az égnek, nagyobb baj nem lett

– fűzte az alább látható videó készítője a felvételhez.

A második eset ugyanazon a napon, 11.06-kor, a 82-es úton történt. Ez jóval veszélyesebb is volt, ugyanis látható, hogy egy előző autónak éppenhogy sikerül visszatérnie a saját sávjába, de ehhez az is kellett, hogy a videó készítője lehúzódjon, és fékezzen autójával.

Feljelentést tettem ellene. Mindig megy a kamera az autóban, de nem hittem, hogy egyszer tényleg szükség lesz rá. Nem tudom, a videó mennyire adja vissza, de nem sokon múlott, hogy frontálisan összeütközzünk. És természetesen fékezés nélkül hajtott tovább. Azt sem tudom elhinni, hogy nem látott, fehér céges autóval járok

– írta a videóhoz a készítője.