Egy 20 éves férfi belefulladt a gyékényesi bányatóba

2023.07.17. 16:53
Szombat este 10 óra környékén elmerült egy 20 éves férfi a gyékényesi bányatóban, akit ugyan hamar megtaláltak, de az életét már nem tudták megmenteni.

Újabb tragédia történt Somogy vármegyében, miután egy 20 éves lábodi fiatal belefulladt a gyékényesi bányatóba, a Kotróba. A Bors.hu információi szerint szombat este 10 óra tájt merült el a vízben a férfi. 

Bár a fiatalembert viszonylag hamar megtalálták a vízben, a helyszínre érkező mentőegységek már hiába próbálkoztak újraélesztésével.

A lap megkeresésére a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság arról számolt be, hogy „a halálesettel kapcsolatban hatóságunk közigazgatási eljárást folytat, mellyel kapcsolatban bővebb információval szolgálni nem áll módunkban”.

A lap arra is felhívta a figyelmet, hogy 2-3 évente történik tragédia a gyékényesi Kotrón. 2018 augusztusában egy 43 éves nő fulladt bele a Kotróba. Végül egy szonár segítségével 12 méter mélyen találták meg a holttestét. 2020 júliusában egy 78 éves holland férfi vesztette életét a Kotróban. A férfit 25 percig keresték a bányatóban, majd a mentőszolgálat hosszasan próbálta újraéleszteni, de nem jártak sikerrel.