Ha megnézi ezeket a felvételeket, ön is elgondolkodik majd

2023.07.17. 18:35
Három videót tett közzé az MKIF Zrt. az elmúlt időszakból, amelyek láttán szerintük érdemes elgondolkodni azon, hogy mi van akkor, „ha én is ott vagyok”.

Az első felvételen egy teherautó kerekei szabadultak el az M1-es autópályán. Az MKIF Zrt. szerint az előtte és mögötte haladó kamionok csoda, hogy le tudtak lassítani, és el tudták kerülni a kerekek becsapódását.

A második videón az látható, amint egy fehér személyautó megcsúszhatott az M7-esen, ennek következtében a sofőr elveszthette uralmát az autó fölött, és először a külső szalagkorlát felé indult, majd hirtelen a belső felé fordult, amelynek neki is csapódott. A sofőr nem sérült meg, az arra közlekedők pedig megálltak segíteni.

Az utolsó felvétel az M4-es autópályán készült, ahol kisteherautóba csapódott egy autó olyan erővel, hogy fennakadt a teherautón, és az húzta magával, a féktáv jó részén. Sérülés itt sem történt.

A MKIF Zrt. azt tanácsolja a most kiemelt esetek láttán, hogy személyautóval, de mással sem érdemes túl közel menni a kamionokhoz, hiszen az bármikor megborulhat, hirtelen fékezhet, egy-két kerék vándorútra indulhat, és olyankor nincs menekvés.