18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Ukrajnából menekült kisgyermeket gázolt a villamos Budapesten

2023.07.18. 09:20
Egy tíz év körüli kisfiú nekirohant a mozgó villamosnak a IX. kerületben. A gyermek beszorult a jármű alá, úgy kellett kimenteni, majd kórházba szállították.

Bors információi szerint a baleset a IX. kerületi Haller utca egyik szakaszán történt, ahol az esti órákban egy 10 év körüli kisfiú rohant neki a villamosnak. Úgy tudjuk, hogy a szerelvény éppen két megálló közt robogott, amikor a gyermek – eddig ismeretlen okok miatt – nekirohant. 

Elgázolt egy embert a villamos Budapest IX. kerületében, a Haller utcában. Az esethez riasztott fővárosi hivatásos tűzoltók kiemelték a szerencsétlenül járt illetőt, és átadták őt a mentőknek. A baleset helyszínén forgalomkorlátozásra lehet számítani

– közölte a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. 

Az ütközés után a gyermek egyenesen a járat alá csúszott, amely maga alá gyűrte. Bár a villamos azonnal megállt, a kisfiú a szerelvény alá szorult. 

A helyszínre azonnal riasztották a mentőket, a tűzoltókat és a rendőröket is, ugyanis a gyermeket a tűzoltóknak kellett kiemelni a jármű alól. A kimenekítés után azonnal a Heim Pál Kórházba szállították a fiút. 

A mentésről egy videót is megosztott az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Facebook-oldalán.

A Bors később saját információként arról is beszámolt, hogy az áldozat egy ukrán nemzetiségű kisfiú, aki a háború elől érkezett a családjával Magyarországra. A lap úgy tudja, a gyermek szeretteivel együtt egy menekültszállón élt.