Videón, ahogy belekötött a buszba egy részeg férfi Komáromban

2023.07.18. 18:02
A Komáromi Járási Ügyészség garázdaság vétsége és más bűncselekmények miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki ittasan a komáromi autóbusz-pályaudvaron az egyik busz oldalát ököllel ütötte, rugdosta.

A vádirati tényállás lényege szerint az erősen ittas állapotú férfi 2022. december 3-án, este, a komáromi autóbusz-pályaudvaron odament az egyik buszhoz, majd hangosan kiabálva, ököllel ütlegelte és rugdosta a jármű oldalát. A vádlott a cselekményével az autóbuszról leszálló egyik utas felszólítására és közbelépésére hagyott fel.

A férfi 2023. január 19-én ittas állapotban a nagyszüleivel agresszívan viselkedett, azzal fenyegetőzött, hogy megöli őket, emellett kiabált és veszekedett a sértettekkel, illetve a lakás berendezési tárgyait megrongálta – olvasható az ügyészség közleményében.

Az elkövető kést vett magához, majd hőzöngeni és kiabálni kezdett a lakásban, valamint a lépcsőházban. A vádlottat a helyszínre kiérkező rendőröknek sikerült megfékezniük.

A Komáromi Járási Ügyészség a letartóztatásban lévő férfit garázdaság vétségével és más bűncselekményekkel vádolta meg. Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a Komáromi Járásbíróság a férfival szemben börtönbüntetést szabjon ki, továbbá tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától.

A térfigyelő kamera felvétele rögzítette, ahogy a férfi üti, rúgja a busz oldalát.