Örökre megfosztották a szabadságától a hajléktalan férfit, aki több ember halálában is részt vett

2023.07.18. 11:09
A Nógrád Megyei Főügyészség még 2021 decemberében emelt vádat azzal a 45 éves hajléktalan férfival szemben, aki 2020 szeptemberében élettársával együtt megölt egy másik hajléktalant, majd 2021 januárjában egymaga végzett egy nőismerősével is.

A Nógrád Vármegyei Főügyészség még 2021 decemberében emelt vádat egy erőszakos többszörös visszaesővel és társával szemben életellenes bűncselekmények miatt.

A Balassagyarmati Törvényszék 2023. január 19-én kihirdetett elsőfokú ítéletével a középkorú férfit bűnösnek mondta ki több emberen elkövetett emberölés bűntettében, és őt életfogytig tartó fegyházbüntetéssel, valamint 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetéssel sújtotta azzal, hogy bűnügyi előéletére figyelemmel a feltételes szabadságra bocsátásból is kizárta.

Női elkövető társát emberölés bűntette miatt vonta felelősségre a bíróság, és őt 10 év szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte. A bűntársak hajléktalanok voltak, szálláshelyük egy salgótarjáni híd alatt volt.

Hozzájuk csatlakozott 2020 őszén egy másik hajléktalan férfi, aki részegen, gyakran ostromolta szexuális ajánlatokkal a nőt, aki őt rendszeresen visszautasította.

a nő elpanaszolta élettársának 2020 szeptemberében, hogy újabb ajánlatot kapott a hozzájuk költözött férfitól, amikor az élettárs akkor már ittasan egy matracon fekvő férfit hétszer megszúrt, majd a kést a nő átvette, és még kétszer mellkason szúrta a férfit, aki ezután perceken belül meghalt.

A holttestet a nő elrejtette. A pár szakított, a nő Németországba távozott.

A férfi egy másik nőt is megölt ittasan

A korábbi erőszakos bűncselekményei miatt többször büntetett férfi 2021 januárjában egy másik nővel szórakozott Salgótarjánban, részegen. Amikor a férfi híd alatti szálláshelyéhez értek, szóváltásba keveredtek.

A férfi dühében ütlegelni kezdte, majd 12-szer megszúrta egy késsel a nőt, aki a helyszínen elvérzett és meghalt.

A nő holttestét az időközben a városban keresésére indult férje fedezte fel. Majd amikor a férfit ennek az esetnek a körülményeiről faggatták, akkor ismerte be saját, valamint korábbi párjának korábbi tetteit.

Az elsőfokú ítélet ellen a volt élettársak és védőik elsődlegesen felmentésért, illetve a büntetések enyhítéséért fellebbeztek, míg a határozatot az ügyész mindkettőjük esetében tudomásul vette. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a napokban kibocsátott másodfokú indítványával kezdeményezte a Fővárosi Ítélőtáblánál az elsőfokú ítélet helybenhagyását a védelmi fellebbezések egyidejű elutasításával.