Házi rabszolgaként tartott két férfit is egy Pest vármegyei pár

2023.07.19. 11:01
A Főügyészség szerdán emelt vádat az ellen a pár ellen, akik elesett embereket hálóztak be és forgattak ki vagyonukból. 2018 óta űzték mesterségüket.

A pár 2018-ban elhatározta, idős vagy szellemileg leépült, de ingatlannal és más vagyonnal rendelkező férfiak pénzét fogja megszerezni úgy, hogy a nő elhiteti a férfiakkal, hogy egyedülálló és beléjük szeretett.

A nő egy sértettet magához költöztetett fóti házába, a férfi elkövetőt pedig testvéreként mutatta be.

A közös élet ígéretével megtévesztett sértett házát eladták, majd a pénzt felélték, miközben a férfit saját házuk melléképületébe költöztették. Miután a pénzt megszerezték, már nem törődtek a sértettel, sőt havi bevételeit is elvették, valamint a ház körüli munkák elvégzésére kényszerítették.

A sértett férfi végül az elkövetők melléképületében lakva halt meg betegség miatt.

Ezt követően, 2019-ben egy mentálisan visszamaradt férfival jártak el hasonló módon, tőle szintén egy budapesti lakást csaltak ki. A női elkövető hozzá is ment feleségül, és a csaló pár időközben született gyermekének apjaként is a tőrbe csalt férfit jegyeztették be.

A sértettet az elkövetők házicselédként tartották, és még a nyugdíját is elvették.

Ezen túl vevőként használták fel gépkocsi-adásvételi szerződések megkötésekor azért, hogy ismerőseiknek ne kelljen átírási illetéket fizetniük. Emiatt a sértett ellen szabálysértési eljárás is indult.

Az elkövetők több mint 27 millió forint kárt okoztak a sértetteknek. Az ügyben a Pest Vármegyei Főügyészség minősített emberkereskedelem és kényszermunka bűntette, többrendbeli csalás és közokirat-hamisítás bűntette, valamint hamis vád vétsége miatt emelt vádat az elkövetőkkel szemben.